Motivacija za treninge te ne zadane s puščico

2021 09 motivacijaEden najpogostejših vzrokov zakaj nekdo opusti treninge oziroma načrtovano telesno spremembo je pomanjkanje motivacije. Na začetku vse izgleda super, motivacija je na vrhuncu, želja je velika, veselje do treningov je neizmerno, a pri zelo veliko posameznicah motivacija za treninge po nekaj časa pade, v veliko primerih pa je celo zmanjka. Kaj sedaj?


Vadeča izpusti 1 trening z izgovorom, da se to ne bo ponavljalo, a vendar se prelaganja treningov kar vrstijo vse dokler motivacija povsem ne upade. Pri posameznicah, ki imajo že tako težave s samomotiviranjem, je najbolj pogost pojav, da športno aktivnost po enem neuspelem poskusu opustijo. In tako se navidez uspešna zgodba spremeni v kalvarijo. Kilogrami se kopičijo, odvečnih zalog je vedno več, prehrana je še bolj neurejena kot pred začetkom treningov, samozavest pade, motivacije pa ni. In kaj zdaj?

Kaj lahko storiš, če si ena izmed tistih oseb, ki se zares težko samomotivirajo?

Vsekakor je v takšnem primeru najboljše, da si izbereš vadbo, pri kateri si vezana na urnik (bodisi je to ura z osebnim trenerjem, vadba v skupini ipd.). Tako boš tudi v primeru, da ti bo sčasoma motivacije zmanjkovalo, v »kritičnem času« še vedno imela tisto obvezo, zaradi katere treninga nisi mogla izpustit. In to ti bo pomagalo, da se boš aktivnosti sčasoma navadila oziroma ti bo prišla v kri. In tako si spet na zmagovalni poti.

Tiste, ki ste bolj samodisciplinirane, morda tako ostrih samomotivacijskih prijemov ne potrebujete in vam je verjetno največja motivacija napredek, ki ga vidite na svojem telesu. Ja to je to! Napredek je največja možna motivacija, ki jo boš lahko dobila za nadaljevanje trenažnega procesa. Najlepše je namreč, ko na sebi vidiš, da se prvotne želje počasi, a vztrajno spreminjajo v resničnost. Sexy in čvrsto zadnjico, ki si jo do zdaj le opazovala na drugih, počasi začneš opažati tudi na sebi, tvoj trebuh ni več podoben mehki vreči, pač pa dobiva lepo obliko, noge pa izgubljajo odvečno maščobo in dobivajo želeno obliko. To je največja motivacija in osebna zmaga.

Vsekakor pa bo vsaka od vas slej ko prej prišla v obdobje, ko bo motivacije manj oziroma ko se boš le stežka motivirala. Takrat pa se spomni na svoje začetke, kako težko je bilo začeti, se disciplinirati, spremeniti prehrano in obenem kako noro je bilo videti svoj prvi napredek in nato opazovati kako se tvoje telo spreminja oziroma gradi po tvojih željah. Teh občutkov ne boš nikoli pozabila in jih uporabi vselej, ko se treningov ne veseliš več kot si se jih nekoč.

Splača se vztrajati pri zdravem življenjskem slogu, želiš, da ti zaupam zakaj? Ker boš imela več energije, tvoji hormoni bodo v ravnovesju, manj boš imela tesnobnih in depresivnih epizod, počutila pa se boš samozavestno, močno in sposobno premagati vsako oviro. To pa so razlogi, zaradi katerih se ne splača odnehat, kajne?

Zavedaj se svoje pomembnosti in uživaj v svojem telesu!

Motivacija💙


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat