Zakaj tudi po porodu še vedno izgledam noseča?

2021 04 trebuh po porodu 00Ena izmed najpogostejših stvari, ki mi jih moje vadeče napišejo, preden se previč srečamo v živo je ta, da so že nekaj mesecev po porodu in je njihov trebuh še vedno videti takšen kot da so v 5. mesecu nosečnosti.
Ampak, da vas potolažim - to je normalen pojav pri skoraj večini mamic po porodu, prav tako pa ni nujno (samo) povezan z maščobnimi zalogami na trebuhu, nasprotno največkrat je vzrok v napihnjenosti , ali hormonskih spremembah.

Dejstvo je in to poudarjam že neštotič - žensko telo po porodu potrebuje SVOJ ČAS! To pomeni, da ne moremo prehitevat dogodkov in moramo telesu dat možnost okrevanja in regeneracije. Zato ne zagnat panike, če v ogledalu po porodu zagledate strije ali pa temno črto na spodnjem delu trebuha imenovano linea alba. Da ne govorim o brazgotini, če ste imele carski rez. Vse to je povsem NORMALNO in je del naravnega procesa okrevanja ženskega telesa po porodu.

Dejte si plastično predstavljat, kako bi se lahko trebuh po porodu, ki je 9 mesecev rasel in v sebi nosil vašega sončka, kar naenkrat uplahnil kot v risanki? To je nemogoče.
 
noseča
Kaj vse vpliva na izgled vašega trebuha po porodu, da je še nekaj mesecev po porodu videti kot majhen nosečniški trebušček - več dejavnikov:
 
  • hormonske spremembe
  • krčenje maternice (ki po porodu poteka počasi)
  • tekočina, ki se je med nosečnostjo nabrala v vašem telesu, se izloča počasi
  • napihnjenost, ki je posledica porušene črevesne flore
  • maščobne zaloge
 
Vidiš, ni samo maščoba tista, ki tvoj trebuh po porodu še zmeraj naredi takšnega, kot da je nosečniški. Sčasoma se to popravi, veliko pa lahko narediš že z uravnoteženo prehrano, uporabo kvalitetnega probiotika, postopnim začetkom telesne vadbe (če in izključno če ti čas to omogoča) ter zadostno količino počitka. Niso včasih govorili zastonj "9 mesecev gor, 9 mesecev dol".
 

Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat