Hrana ni tvoj sovražnik, pač pa prijatelj

hrana ni zdravilo za hujšanjeHrana ni zdravilo za hujšanje, ampak tvoj podporni steber. Ali se zavedaš tega?

Zakaj je hrana tabu tema? Zakaj se odrekaš vsem živilom in zavračaš hrano? Si kdaj razmišljala kako tvoje telo deluje? Ni samo voda tista, ki telo poganja, pač pa je tudi hrana tista, ki ti pomaga stati na obeh nogah in normalno funkcionirati. In lepo te prosim ne imej tako negativnega odnosa do hrane ‼️ Zakaj diete brez vseh živil? Zakaj prenažiranje zaradi slabe vesti?

A si ti tudi ugotovila, da zadnje čase manjka zdrava mera? Tista zdrava kmečka pamet, s katero so nas vzgajali včasih? Saj vem, tudi jaz se ne strinjam z marsikaterim mišljenjem starejših, ampak ej, pri določenih zadevah pa so imeli "point". Jaz sem mnenja, da je vse v zmernosti, v neki normalnosti, ki pa zadnje čase izginja! To me iskreno žalosti, ker se bojim kam to pelje...

Ko gledam profile na socialnih omrežjih in vidim na pol shirane punce, ki "oglašujejo" svoja anoreksična telesa kot lepa, narobe svet!? Ali ti je to zares lepo ali zgolj hočeš biti "in" in "moderna" ter v stiku s svetom? Ali je takšno anoreksično telo zares lepo ali gre samo lepotni trend oziroma bolje rečeno obsesijo?

Ker zadaj za takšnim telesom niso treningi (z njimi si namreč oblikuješ lepo atletsko in močno ter zdravo - funkcionalno telo), ampak na žalost stradanje ali pa odrekanje hrani.

Meni osebno je tole vse skupaj šlo predaleč, namen te objave pa je, da ti povem, da hrana potrebuje tebe in ti potrebuješ hrano! Dajta si roko in bodita prijateljici, ne pa večni sovražnici. Ne moreš verjeti, ampak hrana ti pomaga tudi shujšati ter oblikovati telo! Da, tako zelo preprosto je vse skupaj...

Pa lepo te prosim, privošči si tudi tisti čips, če te je tale na sliki premamil. Kajti, če imaš zdravo razmišljanje in živiš zdravo življenje v večji meri, potem ti garantiram, da te tudi kakšen junk preveč ne bo pokopal. 

hrana ni zdravilo za hujšanje


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat