Ali je možno shujšati brez, da bi se odrekala hrani?

2021 09 odrekanje 01Vse smo šle vsaj enkrat skozi mučno obdobje, ko smo se borile z lastno samopodobo in dvema strijama preveč na naših telesih.
Naravna reakcija možganov v takšnem primeru je, da se zatečejo k dieti oziroma drastičnemu zmanjšanju obrokov. Iz jedilnika izločimo večino živil, na žalost tudi tista, ki so za naše telo koristna, saj imajo polno hranljivih snovi, poleg tega pa nam celo lahko pomagajo pri izgubi teže. Ja, prav si prebrala! Uživanje določenih živil ti lahko pomaga izgubiti maščobe, ampak kako za vraga??

Nobene čudežne formule ni, ki bi ti pri tem pomagala, prav tako noben trener nima čudežne palčke, s katero bi začaral, da bo šel tvoj špehec na trebuhu stran 😜

‼️ Point je v tem, da iz svojega jedilnika v največji meri vržeš ven cvrtje, sladkor, belo moko in izdelke iz nje, predelana in zamrznjena živila

Zdej me boš verjetno vprašala kaj za vraga pa ti sploh še ostane na jedilniku? Brez skrbi, tudi brez teh jedi in sestavin se da čisto super nasititi in uživati v dobrem okusu.

Nekaj preprostih trikov, ki ti bodo pomagali shujšati:

✔️ v prehrano kot prilogo vključi stročnice namesto riža ali testenin (leča, čičerika, fižol, grah, soja)
✔️ namesto bolj mastnega svinjskega mesa raje izberi bolj puste perutnino, govedino, jagnjetino
✔️ v svoj tedenski jedilnik vsaj 1x vključi sveže ribe (preferiram plave zaradi visoke vsebnosti zdravih maščob)
✔️ če si ultra sladkosneda, namesto sladkorja uporabi stevio ali eritritol
✔️ poskrbi za zadosten vnos beljakovin (cca 1,5g/kg telesne teže)
✔️ pozabi na sladke sokove in gazirane pijače in izberi vodo
✔️ poskrbi za gibanje vsaj 2x tedensko po 1h

Nauk: več mišične mase imaš, hitreje bo tvoje telo "kurilo" maščobne zaloge. Več časa kot boš stradala, bolj boš "napadala" mišično maso, zato bodo maščobe na kritičnih delih ostale ali pa se celo povečale. Tega pa si ne želiš, kajne?

Hujšanje brez stradanja


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat