5 domačih tehnik, ki bodo okrepile tvoj imunski sistem

2022 12 imunski sistemV tokratnem prispevku ti predstavljam 5 tehnik, ki jih lahko prakticiraš doma in za katere je znanstveno dokazano, da izboljšajo tvoj imunski sistem. Tehnike so del tradicionalne kitajske medicine in imajo preverljive rezultate, pozimi in jeseni, ko naše telo potrebuje dodatno energijo, pa je pravi čas za njihovo prakticiranje.

TEHNIKA 1: obleci se vremenu primerno

Uporaba šalov je zelo pomembna v tradicionalni kitajski medicini, saj lahko mraz zlahka prodre skozi akupresurne točke na vratu. Zato razmisli o dodajanju šala svoji obleki v mrzlih ali vetrovnih dneh.

TEHNIKA 2: globoko dihanje

Globoko dihanje ima ogromno koristi za tvoje zdravje, med drugim tudi:

  • - naravno lajšanje stresa
  • - ogrevanje našega telesa od znotraj navzven
  • - upočasnitev srčnega utripa
  • - izboljšanje fokusa

TEHNIKA 3: uživaj v pari, preden se lotiš vročih juh, enolončnic, juh in čajev

Eden odličnih načinov uživanja toplih jedi kot sta juha ali čaj, je vdihavanje okusne pare, preden se potopiš v obrok ali srkate pijačo. Ta para lahko pomaga pomiriti pljuča in grlo, vzbudi brbončice, redči sluz in poveča pretok krvi.

TEHNIKA 4: uživaj grelne začimbe

Številne sezonske začimbe imajo grelni učinek. Takšne začimbe so npr. cimet, poper, ingver, česen, muškatni orešček, žajbelj in koriander.

TEHNIKA 5: uživaj lahko hrano z veliko vlakninami in beljakovinami

V prazničnih in zimskih dneh nasploh je težko hrano vedno reducirati do te mere, da je popolno uravnotežena. Niti ni bistveno, da je naš jedilnik cel čas »špartansko« naravnan in normalno je, da zaužijemo tudi kakšen gram sladkorja ali maščob preveč. Vse to z lahkoto nevtraliziraš s tem, da obroku dodaš beljakovine ali vlaknine. Hrana, bogata z beljakovinami in vlakninami, dokazano izboljša naš imunski sistem.


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat