Zdrava večerja - tvoja nočna mora ali način za izgubo odvečnih kilogramov?

Zadnja večarja v dnevuVečina punc, ki se name obrne za strokovno pomoč, ima težave pri tem kaj jesti zvečer. Večina jih naredi kapitalno napako, saj njihovo večerjo sestavljajo pretežno ogljikovi hidrati (pa še to povečini enostavni OH), predvsem pa je skupni problem vsem ta, da je na krožniku bistveno premalo beljakovin.
 
 

 Ne pravim, da zvečer ne smeš jesti OH, sploh če si čez dan bila telesno aktivna, moj point je v tem, da je povečini na krožnikih zvečer premalo kvalitetnih beljakovin, manjkajo tudi zdrave maščobe ter kompleksni OH.

Zato sem se odločila, da ti napišem 3 primere kvalitetnih večerij, ki imajo ravno pravjšnji glikemični indeks in hranilno vrednost.

zdrava večerja

DOMAČI KREKERJI BREZ MOKE IN JAJC S SIROM/PIŠČANČJO SALAMO

  • Za pripravo krekerjev zmešaš: sončnična, bučna, lanena in sezamova semena, dodaš sol, česen v prahu, papriko v prahu, poper, čebulo v prahu luštrek, zelena in chia semena (prej jih za 10minut namočiš v vodo, da nabreknejo), dodaš 2 veliki žlici vode ter dobro zmešaš. Nato razvaljaš po pekaču ter spečeš v toasterju ali v pečici.Količina: 1 toast. Poljubno dodaš 2 rezini manj mastnega sira, 3-4 rezine piščančjih prsi ali tuno v lastnem soku.
  • Količina: 1 toast. Poljubno dodaš 2 rezini manj mastnega sira, 3-4 rezine piščančjih prsi ali tuno v lastnem soku.
 

GRŠKA SOLATA

  • Sestavine: radič, paprika, grške olive, feta sir, česen, olivno olje, kis, po želji na trakce narezan piščančji file
  • Količina: 1 velika skleda
  • Opcijsko: proteinski shake (za po večerji)
 

PEČENA MEŠANA ZELENJAVA Z JOGURTOVIM PRELIVOM

  • Sestavine: bučke, jajčevci, šampinjoni. Spečeš na žlici olivnega olja ter jih preliješ s prelivom iz SKYR-a, kateremu dodaš začimbe po želji
  • Količina: 1 srednje velik krožnik
  • Vsi primeri večerij imajo uravnoteženo hranilno vrednost: visok delež beljakovin in manjši, a za telo zadosten delež OH in zdravih maščob.
 
Zapomni si: pri večerji sta pomembni tako IZBIRA kot tudi KOLIČINA, zato JEJ Z GLAVO IN ZDRAVO!

Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat