Zdrav angus burger

2021 08 burger 01Zadnje čase je tudi nas doma zajela burgermanija 🤣 Zadnjič sem se zaklela, da ne bom več naročevala burgerjev na dostavah, ker pač enostavno niso dovolj dobri in vredni svojega denarja. Pika.

 


Najboljše še zmeraj ostaja tisto, kar lahko pripraviš doma  In s temle burgerjem na fotki je dejansko 15 minut dela. Okus je božanski, hranilna vrednost dobra in idealna za kosilo ali kasneje, če imaš za seboj trening. Vse, kar potrebuješ za njegovo pripravo:

✅ Angus (goveja) pleskavica (zakaj Angus? Zato, ker ima bistveno boljšo hranilno vrednost - več B in manj M - kot klasična pleskavica)
✅ pirina ali druga polnozrnata bombetka
✅ mlada čebula
✅ paradižnik
✅ gorčica
✅ manj mastni topljeni sir v lističih

Sicer sem prepričana, da znaš pripraviti pleskavico 😛, ampak morda en dober namig za enostavno pečenje 👉 če imaš namizni žar (toaster) jo zlahka spečeš na njem, spodaj pa daj peki papir. Peče se nekje 15-20 minut, odvisno koliko imaš rada pečeno meso.

Ker sem športno precej aktivna, sem si zraven pripravila še zelenjavo za prilogo (sladek krompir, bučke, romanesco in pa par narezanih jagod 😁)
Ko je pleskavica pečena, na hitro v toaster postaviš še bombetko, dabo zahrustala 🙃 , potem pa jo nafilaš s prilogo in NUJNO JE, da si nato vzameš 5 minut čisto na off, da se lahko potopiš v ta božanski okus domačega burgerja 😇😇

angus


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat