Proteinski mlečni riž

Mlecni rizKdo ne pozna tistega okusa, ki nas spomni na šolske klopi ali pa na zajtrke in večerje od naših mam in babic?

Mlečni riž je takšna klasika, da je o njej brezveze izgubljati besede. Tudi receptov za njegovo pripravo je res ogromno, vsak ima nekako svoje skrivne recepte za najboljši mlečni riž.

Da pa povsem hidratnemu obroku damo še malo zdravega tona (v smislu, da dodamo makrohranila), sem tokrat zate pripravila proteinsko varianto mlečnega riža.

Za pripravo 3 do 4 porcij potrebuješ:

- cca 200g riža

- 3 dcl vode

- 2 dcl mleka

 -3 merice vanilijevih proteinov

- cejlonski cimet.

Priprava: o pripravi res ne bi zgubljala preveč časa, pa vendarle za vse, ki še niste pripravljali mlečnega riža, na hitro postopek: na mešanici mleka in vode skuhaš riž. Ko v loncu skoraj ni več odvečne vode, ga odstaviš, v riž vmešaš proteine in cimet ter pristaviš nazaj na ogenj, da se mlečni riž zgosti (pri tem stalno mešaj, da se riž ne prime). Dekoriraj po želji.

Še 1 namig glede izbire riža: baje je za pripravo mlečnega riža najbolj optimalna izbira riž Arborio, ki vsebuje več škroba in se ne razkuha pri daljšem kuhanju, poleg tega je kremaste teksture. Vse to poskrbi za tisto potrebno polnost, ki jo pravi mlečni riž mora imeti.

mlečni riž proteini


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat