Piščančja bedra v omaki rdečega vinčka, dušeni šparglji in bučke ter hrustek iz parmezana

2021 08 piscanec 01Mogoče je piščanec za marsikoga dolgočasen in ne ponuja pretiranega kulinaričnega doživetja, ampak verjemi mi - bistvo se skriva v pripravi!
Recept, ki je pred tabo, piščanca dejansko povzdigne na en drug nivo - omaka je tako božanska, da jed naredi vrhunsko in v kombinaciji s šparglji, bučkami in parmezanom, je res bomba okusov.

piščanec1

Za pripravo omake potrebuješ:
✅ piščančja bedra
✅ 200g korenja
✅ 1 čebula
✅ 1 česen
✅ 3 žlice paradižnikove mezge
✅ 3 dcl redečega vina
✅ začimbe: sol, poper, timijan, lovor, peteršilj


Kako pripraviš? Piščančja bedra splakneš pod vodo in obrišeš do suhega. Natreš jih s soljo in poprom. Korenje opereš in narežeš na kocke, čebulo in česen olupiš in grobo sesekljaš. Na olivnem olju popečeš piščančja bedra, da z vseh strani porjavijo. V drugi ponvi prav tako na olivnem olju popražiš čebulo, česen in korenje. Pražiš cca 5 minut, nato dodaš paradižnikovo mezgo. Dobro premešaš, zaliješ z vinom, dodaš lovor, timijan, soliš in popraš. V ponev položiš piščančja bedra, pokriješ in na šibkem plamenu jed dušiš cca. 50 minut.

Bučke in šparglje (ki jih predhodno opereš in nalomiš na manjše delce) na hitro popražiš na žlici olivnega olja.

Parmezanov hrustek: pekač obložiš s peki papirjem. Na pekač narediš poljubno število krogov naribanega parmezana, ki mora biti v dovolj debeli plasti. Pekač daš v pečico na 200 stopinj za približno 5 minut da se sir stopi in zlato rjavo obarva. Pekač vzameš iz pečice in počakaš, da se stropljen sir strdi.

Tale simfonija okusov je idealno fit kosilo, saj vsebuje polno kakovostnih beljakovin pa tudi vlaknin, ki so nujne za optimalno delovanje našega telesa. 


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat