Naravnost obožujem zdrava in hitra kosila, ki si jih lahko pripravim z lokalnimi sestavinami. Vedno namreč poskušam čimveč kuhati lokalno in kupovati res čim manj zamrznjenih izdelkov, ki imajo slabo hranilno vrednost.
Tale losos je kupljen v moji najljubši ribarnici in zares diši tudi, ko še ni pečen. Na krožniku sem uporabila še slovenski sladki krompir, bučke, semena in pa trdi sir Gran Padano.
Kako pripraviš? Najprej sem na žlici olivnega olja popekla losos (prej sem ga samo solila in poprala), in sicer cca. 5 minutk na vsaki strani. V drugi posodi sem že prej kuhala sladki krompir ter bučke, katerim sem dodala začimbe (sama obvezno uporabljam chili v prahu 🙃), zato dodaj svoje najljubše. Ko sta tako losos kot tudi zečenjava pripravljena, sem na krožnik potresla Gran Padano in komponente lepo zložila na krožnik.
Malo estetike ne škodi, pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, kajne?