Morska poezija - pirini špageti z lososom

2021 09 morska poezija 01Da ne bo v vseh receptih kralj fit kosil LOSOS pečen na žaru 😄, tokrat ena drugačna kost za glodanje. Ugotovila sem, da gre losos fantastično tudi v omake za testenine, zato sem že zlo nestrpna, da s teboj lahko delim moj nov recept...


Kaj potrebuješ za pripravo jedi:

✅ file lososa
✅ pirine ali polnozrnate špagete
✅ strok česna
✅ smetana
✅ začimbe

Postopek priprave je povsem enostaven: file lososa spečeš na ponvi, na vsaki strani cca 1 minuta. Losos vedno pečem na domačem olivnem olju, pri čemer ne porabim več kot ene velike žlice olja. Skuhaš špagete in NE odliješ vode! V drugi ponvi na olivnem olju prepražiš česen, dodaš pečenega lososa (narezanega na kose), zaliješ s smetano in z vodo, v kateri so se kuhali špageti, dodaš začimbe (peteršilj, sol, poper, mediteranska mešanica).

Namig za izbiro lososa: sama vedno izberem atlanstkega divjega lososa s kožo, ker je povsem drugačnega okusa kot tisti, ki jih v trgovinah dobiš že za 3 ali 4 EUR. Resda je atlanstki losos nekoliko dražji, ampak okus je neprimerljiv s cenejšimi variantami, poleg tega se je potrebno zavedati, da ima npr. gojeni losos bistveno manj makrohranil kot pa divji atlanstki losos.

Zanimivost: losos je izjemno hranljiva riba, saj vsebuje veliko kakovostnih beljakovin ter obilico zdravih omega 3 maščobnih kislin, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Vsekakor losos predstavlja eno boljših izbir za tvoj obrok.

Ker predstavljajo pirini špageti vir kompleksnih ogljikovih hidratov in s tem odličen vir energije, losos pa je izjemno bogat tako z beljakovinami kot tudi zdravimi maščobami, je pred tabo tako rekoč perfekten obrok. Brez slabe vesti si ga lahko kadarkoli privoščiš za kosilo, prav tako pa je idealen obrok tudi za večerjo, npr. po tvojem treningu.

špageti z lososom


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat