Jabolčni kolač z oblivom temne čokolade in domačim rumom

SladicaPredstavlja pravo sladica za vikend razvajanje. Ko iščem recepte, katere želim deliti s tabo, vedno želim najti nekaj enostavnega, da se hitro naredi, poleg tega pa tvoje telo oskrbi s kvalitetnimi makrohranili.

Recept, ki je pred teboj, predstavlja uravnotežen obrok (no ja, če ne poješ pol kolača naenkrat 🤣), saj je vir kvalitetnih ogljikovih hidratov, beljakovin ter maščobnih kislin, ki jih tvoje telo nujno potrebuje!

Potrebuješ:

✅ 1 1/2 lončka pirine moke
✅ 2 merici proteinov v prahu (vanilija)
✅ 1 pecilni prašek
✅ 2 jajci
✅ kokosov sladkor/eritritol
✅ 1 lonček ovsenega mleka (brez dodaih sladkorjev)
✅ 1 zamašek domačega ruma
✅ cimet
✅ 2 tablici temne čokolade brez dodanega sladkorja
✅ 2 veliki žlici pravega kakava

Jabolčni kolač22


Kako narediš biskvit:

v 1 posodi zmešaš jajci, sladilo in mleko, v 2. posodi pa zmešaš moko, proteine in pecilni prašek. Zmešaš vse sestavine skupaj. Nato jabolko narežeš na drobne koščke, mu dodaš malenkost sladkorja/sladila ter zamašek domačega ruma ter cimet in vse skupaj dobro premešaš. Dobiti moraš rahlo tekočo, a homogeno zmes. Vse skupaj daš v pekač na peki papir in daš pečt za cca. 25 minut v ogreto pečico na 180 stopinj.

Kako narediš preliv:
v kozici na 1 veliki žlici kokosove maščobe raztopiš temno čokolado, dodaš kakav ter premešaš, da dobiš tekoč preliv. Ko je kolač pečen, ga lahko še toplega premažeš s prelivom iz čokolade in pustiš na sobni temperaturi, da se nekoliko strdi. Nato lahko postaviš za kakšno urcio v hladilnik, da dobi ustrezno teksturo. Takšen kolač si lahko brez slabe vesti privoščiš za zajtrk ali malico, idealen pa je tudi kot obrok pred treningom, saj vsebuje dovolj ogljikovih hidratov, ki ti bodo dali energijo za aktivnost.


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat