Tokrat ena fajn ideja predvsem za kosilo (lahko tudi za večerjo), pa še narejena je iz sezonskih sestavin.
Sestavine:
- hokaido buča
- 1 večja paprika
- mlada govedina ali piščanec
- parmezan/naribana mozzarela
- 1 jajce
- češnjevi paradižniki
- začimbe: sol, kajenski poper, česen, zelena, bazilika
Kako pripraviš:
hokaido bučo olupiš in jo narežeš na 4 dele ter jo napolniš s filo : narezana mlada govedina (meni je ostala iz goveje juhe) ali na kockice narezan piščanec, paprika (narezana na drobne kockice), 1 jajce, na drobno narezani češnjevi paradižniki in mešanica začimb. Vse sestavine za filo med seboj zmešaš in preliješ v čolničke. Pečeš na 200 stopinj dokler buče ne postanejo mehke in malo pred koncem dodaš ša naribano mozzarelo ali parmezan.
Hranilna vrednost: 40% OH, 40% beljakovien in 20% maščobe