Recept, ki je pred teboj, ti bo po imenu gotovo zelo blizu. Ni jih veliko, ki pravijo, da ne marajo pizze 😛. In ta zdrava varianta pizze s testom jajčne palačinke je postala pravi hit, jaz pa ti zagotavljam, da ti bo tudi po okusu zelo všeč in čisto nič več ne boš pogrešala klasične pizze 🤗
Sestavine za testo – palačinko:
✅ 3 jajca
✅ 1 žlica indijskega trpotca
✅ 2 žlici kvasnih kosmičev
✅ 2 žlici pirine ali druge polnozrnate moke
✅ malo parmezana
Sestavine za nadev (sestavine za nadev so seveda lahko poljubne):
✅ par rezin piščančjih/puranjih prsi
✅ paradižnikova mezga/ketchup brez dodanega sladkorja
✅ svež paradižnik
✅ origano in druge začimbe po tvoji želji
✅ po želji: mozzarella ali nariban kos lahkega sira
Postopek priprave:
jajca razžvrkljaš z metlico in dodaš indijski trpotec ter kvasne kosmiče in dobro premešaš. Nato dodaš malo parmezana in moko ter ponovno dobro premešaš, da dobiš srednje gosto maso, ki jo nato spečeš na obeh straneh na enak način kot palačinko. Maso lahko postaviš za par minut v hladilnik (ni pa nujno). Spečeš pokrito na 1/2 žličke olivnega olja (indukcija - stopnja 5 od 9).
Sama sem pizzo nadevala s ketchupom brez dodanega sladkorja, naribanim manj mastnim sirom, salamo iz piščančjih prsi, po vrhu pa smo narezali še svež paradižnik. Obvezno na vrhu posuj origano za pravi pizza okus.
Hranilna vrednost: 29% oglijikovi hidrati (OH), 38% beljakovine (😎, 33% maščobe (M)