Fit kosilo - piščanec v zelenjavni omaki s prilogo čičerike in ovčje fete

2021 09 kosilo2Ker vem, da ima večina vas največje težave s pripravo zdravega kosila, sem zate tokrat pripravila en zelo enostaven, hiter in super zdrav recept za fit kosilo.

Zakaj je to idealen primer zdravega kosila? Piščanec in čičerika poskrbita za zadosten vnos beljakovin, zelenjavna omaka predstavlja vir vlaknin ter mineralov in vitaminov. Feta sir je zdrav dodatek k jedi, ki jo tudi poživi, vsebuje pa tudi kar nekaj kakovostnih beljakovin, ki so dejansko najbolj pomembno makrohranilo, ki ga večina ljudi še vedno ne uživa v zadostnih količinah.

Kaj sem uporabila pri pripravi jedi?

- 500g piščančji fileja

- bučke

- papriko

- čičeriko

- feta sir

- začimbe po želji

Namig pri pripravi: čičeriko obvezno namakaj v hladni vodi preko noči (❗️), naslednji dan pa jo kuhaj okoli 25 minut (toliko, da postane mehka).

Priprava jedi je povsem enostavna: piščančka prepražiš na olivnem olju, v drugi posodi pa podušiš bučke ter papriko ter dodaš začimbe (jaz sem v posodo dodala bio česen v prahu, poper, himalajsko sol in peteršilj). Krožniku dodaš še feta sir v koščkih in posuješ z domačim peteršiljem za svežino in okus.

Super obrok predvsem za kosilo, saj te oskrbi s potrebno energijo, tvoje mišice pa napolni z beljakovinami.

Zdaj pa le reci, da tole ni super enostaven recept za hitro in zdravo kosilo?

rsz 20210809 124508


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat