ČOKOLADA iz 3 osnovnih sestavin z najmanj KALORIJAMI in to dobra k hudič

Rodila sem dvakrat ????. V dveh različnih porodnišnicah. Prvič z naravnim porodom, drugič s carskim rezom. 2 popolnoma različni izkušnji. Ena negativna, druga pozitivna zgodba. A obe zgodbi imata skupni imenovalec????. Ne duha ne sluha o tem, da bi mi kdo predstavil pomen vadbe v poporodnem obdobju.

IMG 20190930 125012 1382x1843

Ne oporekam strokovnemu osebju, ki se maksimalno trudi, da 100% poskrbi tako za mamico kot tudi novorojenčka. Ampak zavedajte se, da s tem, da otrok pride na svet, zgodba še ni končana????. Morda porod za marsikatero mamico pomeni, da prihaja obdobje, ko bo lahko le z dojenčkom, ji bo vseeno kaj od hrane da vase, na telesno aktivnost pa niti pomislila ne bo, saj je porodniška namenjena počitku in skrbi za dojenčka. Deloma res, a mamice se morate nečesa zavedat - žensko telo je od poroda dobesedno "razstavljeno" ????.

Si predstavljate avto, ki že nekaj časa ni bil servisiran, ve pa bi ga še zmeraj vsak dan vozile? Tako nekako je tudi s poporodnim telesom mamice, ki ne skrbi zanj. Na dolgi rok se bo avto pokvaril oziroma postal bo nevozen. Telo mamice, ki ne bo ničesar vlagala vanj, pa bo postalo nefunkcionalno, sčasoma pa se bodo začele pojavljati tudi zdravstvene težave (kronične bolečine v hrbtenici, bolečine v zgornjem delu hrbta in spodnjem delu trebuha, urinska inkontinenca, prolaps medeničnih organov, hipertenzija ipd.) ????

Obdobje neposredno po porodu je ključno za to, da se žensko telo prične "sestavljat" od poroda. Dejstvo je, da je strokovno osebje porodnišnic tisto, ki bi mamice že v porodnišnici ter kasneje ob odpustu moralo ozaveščati o pomenu krepitve ključnih mišičnih skupin po porodu, kar bi bil dober temelj za naprej. A realnost je takšna, da večina porodnišnic takšnega ozaveščanja ne izvaja, zato so mamice prepuščene same sebi ????. Jaz sem tukaj za to, da vam stalno trobim, da se sestavljanje telesa po porodu prične že takoj po porodu, ne šele nekaj mesecev po njem ????!

Zavedaj se, da to, kar boš sama vložila v svoje telo, se ti bo kasneje vrnilo, in TO z obrestmi. In še nekaj - NE ISKAT POPORODNE VADBE NA INTERNETU ali na SOCIALNIH OMREŽJIH - poiščite strokovnjaka za poporodno vadbo - saj veste, telo imamo samo eno!

In še DOBRA NOVICA ???? NIKOLI NI PREPOZNO, DA ZAČNEŠ SESTAVLJATI SVOJE TELO PO PORODU ????


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat