Js moram met vsak dan neki sladkega v hladilniku, ker sem blazen sladkosned, in če si lahko nardim ZDRAVO SLADKO pregreho na hitro, potem zberem breskovo torto brez moke in sladkorja.
Sestavine za testo (brez peke):
200g lešnikove moke
4velika žlica ghee - prečiščenega - masla (predhodno ga je potrebno stopit na štedilniku)
3 žlice eritritola
Sestavine zmešamo in razporedimo po pekaču ter damo v hladilnik.
Sestavine za čokoladno vmesno polivko:
Kakavovo maslo stopiš in primešaš presni kakav in kokosov sladkor /(stevijo).
zmešaš do gladkega in preliješ po testu.
Sestavine za nadev:
1/2 velikega Skyr-a
1/2mascarponeja
2 merici proteinov v prahu (vanilija)
2 žlici eritritola/stevije
1/2 želatine v prahu (ni pa nujno)
3 breskve* za povrhu
Sestavine med seboj zmešaš (želatino dodaš čisto na koncu), mešaš kakšni 2 minuti in čvrsto zmes namažeš po testu ki se je ze strdilo. Po vrhu položiš na krhlje narezane breskve.
Hranilna vrednost: 55% beljakovine, 35% maščobe, 10% OH.