Tale varianta palačink je pa od vseh, ki sem jih probala delat, najboljša in daleč najbolj simpl za naredit. Palačinke pridejo pa tako puffy, skoraj tako kot v centru Ljubljane (no, celo malo boljše).
Zaradi dodatka beljakovin imajo res super sestavo, saj imajo kar 30% beljakovin.
Vse, kar sem uporabila za maso, je naslednje:
- 100g ovsenih kosmičev
- 1 merica Whey-a (vanilija)
- 2 jajci
- 3dcl mleka (lahko tudi mandljevo/sojino ipd.)
- žlička cimeta
- kokosova maščoba
- nadev po izbiri
Postopek priprave mase za palačinke pomojem ni treba posebno predstavljat, morda pa je za omenit, da komaso narediš, jo pustiš 10 minut, da se ovseni kosmiči napijejo mleka.
Palačinke vedno pečem na kokosovi maščobi, ki mi je od vseh najljubša, tudi palačinke se nikoli ne prepečejo. Za nadev ponavadi uporabim katerega od proteinskih namazov brez dodanega sladkorja.