Priznajmo si, skoraj je verjetno ni med nami, ki ne bi marala domačega šmorna, tistega izpod rok naših babic, s takim puhasto mehkim testom, ravno prav sladkega in z domačo marmelado. Meni se že cedijo sline.
Ampak, da ne bo vse klasično (in kalorično), sem jaz zate pripravila šmorn malo drugače. Šmorn kot zdrav obrok. Kako?
Bolj zdrava, manj kalorična, bolj hranljiva varianta šmorna, primerna tudi za hujšanje je brez moke, sladkorja in je bogata z beljakovinami in zdravimi maščobami.
Za pripravo šmorna potrebuješ: 2 dcl ovsenega mleka
fino mleti ovseni kosmiči
mandljeva moka
2 merici proteinov v prahu (vanilija)
1 jajce
cimet
rum (da šmornu res noro dober okus)
V mleko ražvrkljaš jajce in mešanico po feelingu zgostiš z ovseno, mandljevo moko in proteini tako da dobiš primerno maso za šmorn. Verjamem, da ti to ne bo težko, saj si že prava kuharica. Dodaš cimet in skrivnostno sestavino - rum, ki da šmornu res poseben, božanski okus. Pečeš na kokosovi maščobi in dodaš marmelado (po možnosti brez sladkorja) ali zdravo nutello.