3 ideje za preprosto fit kosilo

2021 08 fit kosilo 01Večina ljudi ni ravno inovativnih pri pripravi kosila - testenine, rižote, meso in krompir, morda še kakšna ajdova kaša ter zelenjava, pa se že počasi konča. A pa veš kaj je ful pomembno pri pripravi kosila? Da predstavlja uravnotežen obrok, ki ga sestavljajo vsa makro hranila (OH, B in M). Prav tako je zelo pomembna količina ter prisotnost sveže zelenjave.
fit kosilo
 
Da ti zadevo olajšam, sem zate pripravila predloge 3 kosil, ki si jih lahko dejansko pripraviš vsak dan in ti bodo pomagala pri izgubi kilogramov in oblikovanju postave:
 
✅ FILE LOSOSA Z ZELENJAVO IN SLADKIM KROMPIRJEM
Potrebuješ lososa,  sladki krompir in zelenjavo (jaz najraje uporabim bučke). Lososa spečeš na ponvi (na žlički olivnega olja), sladek krompir in bučke pa navadno spečem v pečici, fajn začinim in po želji lahko dodaš še kakšen jajček par minut pred koncem.
 
Količina: 1 file lososa, polovica krožnika zelenjave in sladkega krompirja.
 
Odličen obrok, saj vsebuje veliko kakovostnih B, zdravih maščob ter OH (tudi vlaknin).
 
✅ PIŠČANČJI FILE IN GRŠKA SOLATA
Potrebuješ piščančji file ter sestavine za grško solato (paradižnik, paprika, kumarice, feta sir ter začimbe). Piščanca spečeš na olivnem olju, solato začiniš po želji.
 
Količina: 1 file piščanca, 1 velika skleda solate (uporabi olivno olje, 1 žličko ter jabolčni kis)
 
Zelo hranljiv obrok, vsebuje kakovostne B, OH (vlaknine) in zdrave M.
 
✅ ZELENJAVNA PALAČINKA S PARMEZANOM
Potrebuješ jajca (cca 3 jajca na 1 porcijo), bučke, 20g parmezana ter začimbe. Jajca razžvrkljaš in jih spečeš kot palačinko, vmes prepražiš bučke, jim dodaš parmezan ter začiniš, nato z njimi nadevaš palačinko. Še minuto pečeš, ko je že napolnjena.
 
Količina:1 palačinka
 
Super obrok, ki te nasiti. Jajca vsebujejo B in M, zelenjava OH (vlaknine), parmezan pa je tudi bogat z B.

Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat