Zakaj ne morem pridobiti mišične mase na določenem delu telesa?

2021 04 misicna masa 00Človeško telo je zgrajeno kompleksno, je anatomska struktura, ki ima genski zapis in skeletno-mišični sistem ter organi imajo določene svoje zakonitosti.

Zato vse tiste, ki želite imeti samo veliko in stoječo zadnjico in čvrste noge, naj vas razočaram. Na žalost ponavadi ne gre tako, da dobimo mišično maso samo na določenem delu telesa in ponavadi je ravn tako, da prej dobimo mišice tam, kjer nočemo kot pa na delih telesa, kjer to ful želimo.

Vzrok za to so določene genske zakonitosti našega telesa ter mišično-skeletna struktura, ki nam povečini onemogoča, da dobimo mišice samo na enem delu telesa. Da pa se razumemo, seveda je možno, da ciljno bolj oblikujete oz. več časa posvečate treningom določenega dela telesa, ampak to gre samo do določene mere, zakaj? Ker večina vadečih pri izvajanju vaj sploh ne obremeni ciljne mišične skupine (temu se reče kompenzacija).

mišična masa

Jaz stranke vedno učim, da je potrebno trenirati celotno telo, in sicer sistemsko, torej z repom in glavo, s poudarkom na šibkejših delih - samo tako je mogoče doseči simetrijo mišic ter odlično funkcionalnost telesa. Ko pa smo dejansko na stopnji, ko "vemo kaj delamo pri treningu", pa se lahko gremo bolj izolacijske treninge in krepimo npr. bolj spodnji del telesa kot zgornjega. Ampak do tega koraka prosim step by step!


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat