Urinska inkontinenca po porodu

2021 04 urinska inkontinenca 00Tudi ti spadaš med nešteto mamic, ki se soočajo s urinsko inkontinenco?

Na žalost se velika večina mamic srečuje s to zares nadležno neprijetnostjo. Ampak dobra novica je, da se jo da kar močno zminimizirat oziroma sanirat do te mere, da ni več tako zelo motljiva. Zakaj po porodu sploh pride do urinske inkontinence?


Nosečnost z velikimi hormonskimi spremembami in povečana teža maternice predstavljajo veliko obremenitev za mišice medeničnega dna, zato se njihova zmogljivost zmanjša. Med porodom pa se te mišice še dodatno raztegnejo. Včasih nastanejo med porodom neprepoznane poškodbe mišic, ki niso sanirane.

In kaj moramo storiti, da se lotimo odpravljanja težav:
Odgovor je preprost - potrebno se je problema lotiti zelo HOLISTIČNO in individualno. In kako to storimo? S pomočjo ciljno izbranih vaj za CELO.TELO Je pa PAZI ! zelo pomembno, da vaje izvajamo pravilno, da so individualno izbrane kajti v nasprotnem primeru ne bo koristi, stanje pa se lahko celo poslabša. S pravilnimi vajami pripomoremu k postavitvi medenice nazaj v položaj, ki ga je imela pred nosečnostjo.

POZOR! po porodu je NUJNO, DA SE IZOGIBATE AKTIVNOSTIM, KI POVZROČAJO PRITISK NA MEDENIČNO DNO (zato tek ODPADE!), in sicer vse dotlej dokler nimate zadosti okrepljene globoke trebušne mišice in mišice medeničnega dna ter nadzora nad delovanjem mehurja.

Sicer pa vaje za mišice medeničnega dna začnite izvajat čimprej (že pred 1. pregledom oz. ko si za silo opomorete od poroda), ker je to osnova za vse nadaljnje telesne aktivnosti.

Če si v kakršnemkoli dvomu - vprašaj in se dogovoriva za individualni posvet.

inkontinenca po porodu


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat