Sestavine (slika 1):
- cca. 80g kokosove moke
- 120g beljakovin v prahu (najboljše okusa vanilija/čokolada)
- 2dcl sladke smetana za kuhanje
- 50g masla
- 80 g temne čokolade (vsebnost kakava min. 75%)
Postopek:
na štedilniku stopite maslo in mu stopljenemu primešamo sladko smetano. Vmes v posodi zmešano suhe sestavine (kokosovo moko in beljakovine, slika 2). Mešanico masla in sladke smetane zmešamo s suhimi sestavinami toliko, da dobimo čvrsto maso, katero je mogoče razvaljati v poljubno obliko, debeline cca. 1 cm. Maso razvaljamo na desko, ki je ovita v prozorno folijo za živila (slika 3). Na koncu (lahko na maslo) stopimo temno čokolado in jo stopljeno enakomerno razmažemo po masi (slika 4). Vse skupaj položimo v hladilnik za cca. 2 uri (boljše, da še za več časa), da se strdi in dobi kompaktno teksturo. In voila - zdrava sladica je tu ????
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Takšna sladica je idealna za malice, ko enostavno "pade cukr" in namesto, da bi vzeli kaj nezdravega, se posladkamo zdravo, povrhu pa še z izdelkom, ki smo ga sami naredili v domači kuhinji. Sladica je idealna tudi za tiste, ki pazite na dnevni vnos ogljikovih hidratov ????