OGLJIKOVI HIDRATI - VIR ENERGIJE ALI VZROK ZA TEŽAVE ????

Marsikdo mi ne verjame, ko povem, da sem večino življenja pretežno jedla ogljikove hidrate. Ampak sem jih res ????! Vem, da se mi na postavi ne pozna in to dvema porodoma navkljub. Ampak sčasoma sem prihajala do spoznanja, da mi OH ne "pašejo" več tako kot so mi včasih. No ja, saj mi tudi včasih niso, ampak, kako se naj bi pa uprla kruhu, pecivu, piškotom, krofom, sladkorju ipd., če se pa tako zelo dobri ?????

87453894 556166561653161 7842232471402840064 nKo pa sem se pred časom odločala za to, da bom postala osebna trenerka, pa sem s tem, ko sem dobivala novo znanje o človeškem telesu in njegovih funkcijah, vse bolj prihajala do spoznanja o tem, da v bistvu naše telo ne rabi toliko hidratov kot jih večina poje. Na jedilnikih večine strank, ki jih imam, so namreč (preden so začele vaditi z mano ????) bili pretežno hidrati in seveda, da se razumemo - tisti enostavni (bela moka, sladkarije, sladke pijače) in ne kompleksni, ki so OK za naše telo in njegovo funkcioniranje. Najboljše pa sem na svojem primeru videla kako mi pretiran vnos hidratov škoduje.

Ko sem skozi celoten dan jedla pretežno hidrate in sploh, če so bili ti enostavni, sem imela ful problemov - utrujenost se je tekom dneva le še povečevala, dobila sem glavobole (ki jih v mladosti nikoli nisem imela), bila sem ultra napihnjena (moj dragi je rekel, da nekje za 5. mesec nosečnosti ????), zvečer pa sem bila tako brez energije, da sem le ležala in se mi ni dalo nič (kar pa je, da se razumemo, pri dveh majhnih mučlkih seveda nemogoče ????). Prav tako sem opažala hormonske spremembe, ki so bile izrazitejše (tesnobe, hitre menjave razpoloženja ipd.).

Tedaj sem že vedela, da je potrebno vnos OH reducirat, saj je večina naštetih težav bila povezana prav s tem. Ampak to je bilo seveda najtežje narediti, saj veste "Navada je pri Slovencih železna srajca". Bala sem se, da kaj hudiča pa bom jedla, če hidrate omejim ????.

Ampak vsa bojazen je bila odveč. Zvečer sem hidrate močno omejila, dodala 2 beljakovinska obroka več na dan (sploh je to pomembno zvečer, ko se metabolizem umiri in pripravi na počitek) in težave so zelo hitro začele plahneti. In to kako zelo! V 1 tednu sem bila več kot polovico manj napihnjena, utrujenosti so minile, hormonske spremembe so se zminimizirale ipd.

Sedaj se počutim super in vsaki, ki ima podobno zgodbo in težave kot sem jih opisala zgoraj, priporočam, da gre po moji poti. Kajti kar naenkrat sem dobila toliko energije, da lahko dneve zares polno užijem ????!


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat