Mali koraki na poti do zdrave prehrane

Ker je med vami veliko takšnih, ki me sprašujejo kako si ob službi in vsakodnevnih obveznostih urediti prehrano, sem se odločila, da vam napišem primer uravnoteženega jedilnika za 1 dan. To vam bo dalo ideje kaj in kako kombinirat in katera živila uživat v določenem delu dneva.

zdrava prehrana


 ZAJTRK (res eden najbolj pomembnih obrokov dneva, zato ga nikar ne izpuščaj!


- grški jogurt z manj m.m./SKYR, fino mleti ovseni kosmiči, košček temne čokolade z min. 85% kakava, žlica pravega kakava; po želji lahko dodaš še sadje ali jagodičevje. Količina: 150g jogurta

 DOPOLDANSKA MALICA

- kos sadja in pest oreščkov (lešniki, orehi, mandlji, arašidi)

 KOSILO

- z mozzarello gratinirana mešana zelenjava v pečici (bučke, jajčevci, korenje, ipd.),. Poleg zelenjave in ribane mozzarelle 5 minut pred koncem pečenja ubiješ še 2 jajci, da obrok dobi še beljakovine in zdrave maščobe. Količina: 1 normalno napolnjen krožnik-

 POPOLDANSKA MALICA

- beljakovinska ploščica (takšna brez dodanega sladkorja) ali sadni smoothie (najbolje iz jagodičevja)

 VEČERJA

- velika skleda mešane solate s parmezanom, olivnim oljem, semeni, feto/mozzarelo; vedno lahko k večerji dodaš še pečen kos mesa.

Tekočina: med 2 in 3l vode dnevno (ne sokov ali gaziranih sladkanih pijač!)

BISTVO: zapomni si, da je za spremembo prehanskega sloga na samem začetku najbolj pomembno, da si urediš obroke (5 ali 6 dnevno), da so obroki ravno prav veliki in karseda uravnoteženi. Nikoli ne zgrešiš, če obroku dodaš beljakovine, z OH pa je potrebno biti bolj pazljiv oz. jih je potrebno reducirati bolj kot gre dan h koncu.


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat