KAKO NE IZGUBITI MOTIVACIJE ZA TRENINGE ?????

Vsem znana slika iz fitnesa prve dni novega leta - nabito polno ljudi, naprave zasedene, vsi polni želje in motivacije, da bo to leto dejansko njihovo leto in da bodo naredili pozitivne spremembe ipd. Slika 20. dan novega leta pa - več ali manj prazen fitnes oziroma prisotni le eni in isti obrazi, ki so pridni skozi celo leto ????

IMG 20200104 105241 1728x2304

In takšna slika se ponavlja iz leta v leto. December je pri večini ljudi mesec, ko se lahko "opustijo" in jim pač to služi kot dober izgovor oziroma kot novoletna zaobljuba, da po novem letu pa bom res vse spremenil. Zato so decembra kot po pravilu na sporedu pretirano obilne in nezdrave večerje, fast food-i, velike količine sladkega, alkohol ???????????????????????? Vse z izgovorom, da decembra se pa res ne more začet športat in da bo januar pravi mesec za to????

A pa veste kaj si jaz mislim o tem? Da je to vse sam en velik izgovor za tiste, ki že v štartu ne mislijo resno in nimajo namena narediti nobene pozitivne spremembe v njihovem življenju???? Prazne obljube so v bistvu le laži samemu sebi, ki pa hitro padejo na realna tla - ko takšnim že kmalu po novem letu zmanjka motivacije in obupajo ter športno opremo vržejo v predal...Do januarja naslednje leto ????

In kaj je moj recept za to, da ne boste tudi ve med zgoraj naštetimi? ZMERNOST in ZDRAVA KMEČKA PAMET! Kot že veste, res ne zagovarjam ekstremov, v nobeni smeri. Zato nisem pristaš decembrskega "žretja na polno" kot tudi nisem pristaš ekstremnih treningov vsak dan ???? Ključ za dolgoročnost je zmernost! Kajti le v tem primeru ne boste že kmalu po novem letu izgubile motivacije. Največji korak in najtežja sprememba hkrati je sprememba življenjskega sloga, ampak zavedaj se, da ko ti to enkrat uspe in pride v kri, obenem pa v novem načinu dejansko začneš uživati, potem veš, da si na PRAVI POTI ????! In to naj bo tvoj cilj za novo leto!

Zato ne bodi tudi ti med "instant športnicami", ki se 5x na leto vpišejo na fitnes, pač pa se poglobi vase, odloči se, da boš naredila spremembo, poišči strokovno pomoč za vadbo in začni s postopnimi koraki ???? Kot bi gradila hišo, temelj po temelj torej. In garantiram ti, da ne boš obupala po 1 mesecu in v kolikor imaš pravo željo, bo tudi rezultat prej ali slej prišel! ????


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat