×

Obvestilo

Lack of access rights - File 'http:/static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tca/1/16/1f442.png'

Lack of access rights - File 'http:/static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t9e/1/16/27a1.png'

Lack of access rights - File 'http:/static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tcd/1/16/1f643.png'

OTROK SE JE RODIL, ZAKAJ ŠE VEDNO ZGLEDAM NOSEČA ????⁉️

Ena izmed najpogostejših stvari, ki mi jih moje vadeče napišejo preden se previč srečamo v živo je ta, da so že nekaj mesecev po porodu in je njihov trebuh še vedno videti takšen kot da so v 5. mesecu nosečnosti.
 
118287588 671601813442968 2894835032549165969 o
 
 
Ampak, da vas potolažim - to je normalen pojav pri skoraj večini mamic po porodu, prav tako pa ni nujno (samo) povezan z maščobnimi zalogami na trebuhu, nasprotno največkrat je vzrok v napihnjenosti ali hormonskih spremembah????
Dejstvo je in to poudarjam že neštotič - žensko telo po porodu potrebuje SVOJ ČAS! To pomeni, da ne moremo prehitevat dogodkov in moramo telesu dat možnost okrevanja in regeneracije- Zato ne zagnat panike, če v ogledalu po porodu zagledate strije ali pa temno črto na spodnjem delu trebuha imenovano linea alba. Da ne govorim o brazgotini, če ste imele CR. Vse to je povsem NORMALNO in je del naravnega procesa okrevanja ženskega telesa po porodu.
Dejte si plastično predstavljat kako bi se lahko trebuh, ki je 9 mesecev rasel in v sebi nosil vašega sončka, kar naenkrat uplahnil kot v risanki? To je nemogoče. Kaj vse vpliva na izgled vašega trebuha, da je še nekaj mesecev po porodu videti kot majhen nosečniški trebušček - več dejavnikov:
➡️ hormonske spremembe
➡️ krčenje maternice (ki po porodu poteka počasi)
➡️ tekočina, ki se je med nosečnostjo nabrala v vašem telesu, se izloča počasi
➡️ napihnjenost, ki je posledica porušene črevesne flore
➡️ maščobne zaloge
 
Vidiš, ni samo maščoba tista, ki tvoj trebuh po porodu še zmeraj naredi takšnega kot da je nosečniški. Sčasoma se to popravi, veliko pa lahko narediš že z uravnoteženo prehrano, uporabo kvalitetnega probiotika, postopnim začetkom telesne vadbe (če in izključno če ti čas to omogoča) ter zadostno količino počitka.
 
Niso včasih govorili zastonj "9 mesecev gor, 9 mesecev dol" ????

Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno

Instagram & Youtube

Youtube icon

 

Facebook

Prijava na novice

misli certifikat