Kaj naj uporabim namesto sladkorja? Katero moko naj uporabim? Kateri jogurt ima dobro hranilno vrednost? Ali je boljša albuminska ali navadna skuta? In še in še več takšnih in podobnih vprašanj...

Verjamem, da si na istem, zato sem ti pripravila en schnellkurs (plonklistek), ki ti bo lahko pomagal, ko boš v zagati kako naj nezdravo sestavino oz. jed narediš zdravo.
MOKA - namesto navadne bele moke (ki nima veliko hranil v sebi, razen visoke kalorične vrednosti), uporabi bolj zdravo polnozrnato pšenično moko, pirino, ajdovo, rženo,..., ki vsebujejo bolj zdrave OH in imajo bistveno boljšo hranilno shemo
SLADKOR - namesto navadnega belega (ali rjavega) uporabi kokosov sladkor ali naravno sladilo (stevia ali eritritol)
JOGURTI in SKUTE - namesto sadnega jogurta (vsebuje zelo visok % dodanega sladkorja) izberi navadni jogurt, zaradi visokega % beljakovin pa še boljše grški jogurt z manj m.m. ali SKYR (sveži sir). Namesto navadne raje izberi albuminsko skuto, ki ima več kakovostnih beljakovin
MLEKO - namesto navadnega (kravjega) mleka, s katerim ima veliko ljudi presnovne težave, poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti laktoze niti ni tako zdravo, uporabi sojino ali mandljevo mleko brez dodanih sladkorjev
OLJA - namesto navadnega sončničnega olja izberi repično ali olivno olje, ki sta bogata z zdravimi maščobnimi kislinami, ki jih naše telo potrebuje
Pred teboj je nekaj enostavnih nasvetov, ki jih lahko v kuhinji uporabiš vsak dan. Poglej na plonklistek in nezdravo sestavino nadomesti z zdravo in naredila boš že ogromen korak v PRAVO SMER. Le pogumno, hrana je zares vir zdravja, če je kvalitetna in nam škodi, če je "prazna" oz. nehranljiva.